Hoe was je een hond? Om te beginnen met hondenshampoo, wil je weten waarom juist dat zo belangrijk is en hoe je de juiste hondenshampoo voor jouw hond kiest!? lees dan de de shampoo, crèmespoeling en vachtspray blog die komende week online komt. 

  • Stap 1: Zet je spullen klaar en verdun de shampoo. Door de shampoo te verdunnen kun je deze beter verdelen over de vacht en het is zuiniger in gebruik. 
  • Stap 2: Controleer de watertemperatuur en maak de hond nat. Begin bij puppy’s nooit op het hoofd. wassen is namelijk vaak nog nieuw voor ze en bij het hoofd is dit vaak nog te eng in het begin. Is het de allereerste wasbeurt voor je pup, sla het hoofd dan nog gewoon over. Let ook goed op dat er geen water in de neus komt, dit voorkom je door de douchkop op de hond te zetten en je hand/vingers voor/boven de neus te houden. 
  • Stap 3: De hond insoppen met de verdunde shampoo. Ga hierbij met de vacht mee, zo voorkom je dat je er juist klitten in wrijft. Laat de shampoo ook even intrekken zodat het goed zijn werk kan doen. 
  • Stap 4: Kies je voor meerdere wassingen met een andere shampoo of crèmespoeling dan volstaat licht uitspoelen. Is dit je enige of laatste wassing zorg er dan voor dat je alle shampoo resten er goed  uitspoelt. In tegen stelling van het nat maken moet het uitspoelen wel in een bepaalde volgorde. Om te voorkomen dat je dubbel bezig bent of toch resten laat zitten. Uitspoelen gaat van boven naar beneden en van voor naar achter. Je begint dus bij het hoofd en je eindigt bij de poten. 

De hond is nu gewassen, knijp de vacht lichtjes uit voordat je de handdoek gebruikt. Zo voorkom je een zeik natte handdoek. Dep of kneed de vacht droog met de handdoek, ga niet ruw wrijven want dan veroorzaak je juist klitten. Om het droog proces te versnellen en een natte bank te voorkomen kun je er voor kiezen om de hond een badjas aan te doen of om te gaan föhnen of blazen met een waterblazer.  Laat je de hond aan de lucht of in een badjas drogen, dan is het wel belangrijk dat je hem borstelt zodra hij droog is om klitten te voorkomen. Met föhnen en blazen kun je dit tijdens het drogen doen. 

Bonus: komende week komt hier nog een föhn en blaas video bij!

 


0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *