Lieve klanten,

Hierbij mijn uitleg voor de verhuizing naar Volkel per 1 Januari 2023 en het terugschalen in werkdagen.

Het is voor mij een hele moeilijke beslissing geweest om tot deze keuze te komen en ik heb meerdere scenario’s bekeken om op de huidige locatie te blijven. Maar die voelde niet goed om het trimmers vak nog lang en met plezier te kunnen blijven doen. 

Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar dat ik ruim 3 jaar geleden ben uitgekozen om deze locatie te mogen huren. Echter was ik toen nog een jonge gezonde onervaren onderneemster met veel ambitie, maar niet wetende wat ik precies wilde met mijn bedrijf. Ik wist toen niet dat Trimsalon ZorZap in korte tijd zou uitgroeien tot een trimsalon met zoveel fantastische vaste honden snoetjes. Waarvoor ik ook nog elke dag dankbaar ben, want zonder jullie is er ook geen ZorZap.

Trimsalon ZorZap gaat verhuizen en terugschalen omdat ik door een chronische aandoening niet meer in staat ben om 5 dagen per week te trimmen. Ik ga daarom terugschalen naar 3 dagen per week. Ik heb ervoor gekozen om dit ook op een nieuwe locatie in Volkel te gaan doen omdat ik het anders zonde vindt van de trimruimte bij de Intratuin. Ik draag de ruimte dan liever over aan een of meerdere collega’s die de ruimte wel tot zijn recht laten komen.

Nu hoor ik jullie denken, waar heb je dan last van!? Je bent zo jong en je ziet er zo gezond uit. Wellicht dat ik het bij sommige van jullie wel heb laten vallen. Het zit namelijk zo, in de lente van 2021 is er bij mij  hypothyreoïdie geconstateerd. Dit betekend dat mijn schildklier te weinig schildklierhormonen aanmaakt ofwel ik heb een traag werkende schilklier.

Een traag werkende schildklier kan tijdelijk zijn, maar in mijn geval is deze blijvend en heb ik hoogstwaarschijnlijk ook de auto-immuun ziekte Hashimoto. Misschien is het zelf ook aangeboren en is het nu pas aan het ligt gekomen. Ik heb namelijk heel mijn leven al chronische obstipatie.

De schildklierhormonen zijn een belangrijke bron voor de stofwisseling van vele processen in je lichaam. O.a. de energiehuishouding, het gevoel van warmte/kou, je gewicht en nog veel meer.  

Omdat de schildklier verantwoordelijk is voor een hele hoop processen in het lichaam kunnen de klachten ook uiteen lopen en per persoon verschillen. Ook met medicatie en een goede afstelling daarvan kan men nog last hebben van restklachten. De afbeelding geeft slecht de meest voorkomende klachten weer van een traag werkende schildklier.

Ik heb helaas enkele restklachten waar ik mee moet leren leven. Voor mij betekend dat dat ik mijn energie goed moet leren verdelen om ervoor te zorgen dat ik niet telkens tussendoor compleet vermoeid en uitgeput op bed moet gaan liggen. Daarnaast heb ik vooral last van de psychische klachten. Om een beter beeld te geven zal ik de voor mij belangrijkste met jullie delen.

 

Fysieke klachten;                                                 

  • Vermoeidheid
  • Kouwelijkheid
  • Traagheid in denken en handelen
  • Spierzwakte

Psychische klachten;

  • Vermoeidheid
  • Depressiviteit
  • Emotionele labiliteit
  • Burn-out

 

Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hoop op begrip.

Ik heb deze keuze echt niet zomaar gemaakt.


0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *