Er zijn door de jaren heen heel wat merken hondenshampoos, crèmespoeling en sprays op de markt gebracht. Maar hoe vind je er nu een die het beste bij jouw hond past en waarom is het zo belangrijk om nu specifiek met hondenshampoo te wassen!? Dat ga ik je in deze blog vertellen.

Allereerst, waarom moet je de hond met hondenshampoo wassen!? Het antwoordt is heel simpel, vanwege de PH waarde van de hondenhuid. De PH waarde van honden ligt tussen de 6,2 en 7,4 terwijl dat die van de mensen veel zuurder is deze ligt tussen de 4,5 en 5,5. Mensen shampoo is dus veelte zuur voor de hondenhuid. Voor het behoud van een gezonde huid is het belangrijk dat de zuurgraad in balans blijft. Zo blijven de goede huidbacteriën in vorm en worden de slechte afgestoten.

Nu de vraag hoe vind je in de zee van alle shampoos jouw hond zijn shampoo. Dat doe je door te kijken naar de huid en vachtconditie van je hond en door je wensen op een rijtje te zetten. Tegenwoordig doet de shampoo veel meer als alleen maar schoonwassen. Het voed de huid en vacht en kan bijdragen aan het afstoten van parasieten. Heeft je hond een droge huid, kies dan voor een voedende shampoo. Heeft je hond vaak last van allergie die zich uit op de huid, kies dan voor een jeukstillende en huid ondersteunende shampoo. Wil je de parasieten extra afstoten ook dat kan met shampoo, dit is geen vervanging voor vlo en teek werende middelen. Maar extra hulp. Krijgt je hond snel klitten, ook daar zijn ondersteunende shampoos voor. Let er met het wassen en afdrogen wel op dat je de klitten er niet juist meer in wrijft. Maar het wassen zelf is weer een apart verhaal. Moraal van het verhaal bedenk wat je wil dat de shampoo doet en lees vervolgens de verpakking of omschrijving van de shampoo om te kijken of dit de shampoo is voor je hond. 

Op professioneel gebied wordt er soms gebruik gemaakt van crèmespoeling. Om de huid en vacht net dat beetje extra te bieden en vaak ook om het wat makkelijker te maken om de klitten te verwijderen. Voor de geoefende wasser kun je thuis ook crèmespoeling gebruiken. Maar vaak is dit bij een tussentijds thuis wasje niet nodig. Het is wel aan te raden om thuis een goede vacht spray te gebruiken tijdens het borstelen of gewoon voor extra verfrissing als je bijvoorbeeld niet tussentijds kunt wassen. Vachtsprays helpen met ontklitten en verzorgen de huid en vacht. Klitten veroorzaken vachtbeschadiging en een beschadigde vacht schiet ook weer sneller in de klit en klitten kunnen vilt gaan vormen en vilt sluit de huid af waardoor de hond weer huidproblemen krijgt.

Vacht en huidproblemen voorkomen doe je met de juiste verzorgingsproducten voor thuis in combinatie met een goede frequentie van thuisverzorging en professionele verzorging.

Bij Trimsalon ZorZap gebruik ik de producten van; Animal Nature, Secret Weapon en sinds kort ook Nature’s Specialties. Ik maak graag gebruik van natuurlijke producten. Omdat ik zelf geen synthetische chemische meuk om mijn handen of op mijn eigen honden wil. Ook ben ik graag milieu bewust bezig. Bovenstaande merken vindt ik het fijnste werken en geven de resultaten die ik graag wil. Uit de categorie van merken met natuurlijke producten.

Animal Nature.

Animal Nature is mijn basis shampoo, crèmespoeling en finisher vachtspray. De vlo en huid variant is mijn universele basis en voorwas shampoo. Voor witte vachten of vachten waarbij de kleur wel wat opgehaald mag worden gebruik ik de witte vacht variant als voorwas shampoo. Voor plukvachten gebruik ik de gevoelige huid en bij huidproblemen de leisteen. Indien ik geen zwaar geschud nodig heb volstaat de Animal Nature crèmespoeling vaak als 2e wassing. Nature Animal heeft ook als een van de weinige het I.C.A.D.A. keurmerk(Duits keurmerk voor biologische en natuurlijke cosmetica) Wat het 100% betrouwbaar maakt om veilig te gebruiken op de geliefde viervoeters in de trimsalon. 

Secret Weapon

De Secret Weapon shampoo zet ik in bij het zware geschut. Deze shampoo is ontwikkeld om te ontklitten en om tegelijkertijd de vacht en huid te hydrateren. Secret Weapon bevat geen kunstmatige, kleurstoffen, geurstoffen of chemicaliën waardoor het ook uitermate geschikt is voor de gevoelige huid. Hypknotic is de ontklitspray van Secret Weapon. Ik voeg vaak een drupje Hypknotic toe aan de shampoo bij het wassen, voor net dat kleine beetje extra. Voor het blazen spray ik de klitten ook vaak nog even extra in met Hypknotic.

Nature’s Specialties

Sinds kort heb ik de verzorgingsproducten uitgebreid met Nature’s Specialties. Met hun brede aanbod kan ik beter inspelen op de vacht en huidproblemen die ik soms zie. Zo heb ik recent de Sudsease ontdekt, deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor de huid en vacht problemen die je vaak tegen komt bij de ouder wordende hond. De resultaten zagen er SUPER uit. Ik kijk er naar uit om na de lock down het startpakket dat ik had besteld verder uit toe te passen. Nature’s Specialties heeft ook een scala aan vachtsprays voor verschillende doelen. Wie weet stap ik wel helemaal over op Nature’s Specialties.

Alle verzorgingsproducten die ik gebruik zijn ook te bestellen.


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *